Sociální demokraté na návštěvě v Evropském parlamentu

EU04.02.2014 Europoslankyně Olga Sehnalová (ČSSD, S&D) přivítala v pondělí 3. února v Evropském parlamentu ve Štrasburku návštěvnickou skupinu složenou z členů ČSSD z Olomouckého kraje a Mladých sociálních demokratů ze Zlínského kraje.

V prostorách Evropského parlamentu absolvovala skupina úvodní přednášku o vývoji evropské integrace a fungování Evropského parlamentu, po které návštěvu uvítala Olga Sehnalová a představila své hlavní aktivity ve Výboru pro dopravu a cestovní ruch a Výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitele. Zaměřila se nejdříve na priority, o kterých Evropský parlament hlasuje na tomto plenárním zasedání, tedy na revizi práv cestujících v letecké dopravě a o uplatňování směrnice o nekalých obchodních praktikách, kde je Olga Sehnalová stínovou zpravodajkou za frakci S&D. K tématu ochrany spotřebitele dále zdůraznila zejména rozdílné vymáhání těchto práv v členských státech. V oblasti dopravy zaznělo téma bezpečnosti silničního provozu a nově přijatá pravidla v oblasti transevropských dopravních sítí.

V závěru návštěvy Evropského parlamentu nechyběla ani návštěva galerie plenárního zasedání Evropského parlamentu a tradiční focení u vlajek Evropské unie.

MUDr. Olga Sehnalová MBA

• Poslankyně Evropského parlamentu