Setkání starostů k projektu „Podpora meziobecní spolupráce“

Mgr. Petr Kořenek12.02.2014 V pondělí 10. 2. 2014 se na městském úřadu Vsetín uskutečnilo setkání starostů obcí ORP Vsetín. Stěžejním tématem bylo seznámení se s projektem „Podpora meziobecní spolupráce", jehož lídrem a organizátorem je město Vsetín.

Mezi povinná témata projektu patří školství, sociální oblast a odpadové hospodářství. Z volitelných témat se starostové v průběhu setkání shodli na „energetice". N úvod se přítomným představila Ing. Věra Prousková, nová předsedkyně představenstva a ředitelka Vsetínské nemocnice, a.s.

Cílem projektu je poskytnout organizační, právní i finanční pomoc dobrovolně vytvářeným svazkům obcí a měst. Projekt umožní vytvořit pro podporu spolupráce obcí odborné a administrativní zázemí ve všech územích správních obvodů obcí s rozšířenou působností. Setkání starostů se zúčastnil i poslanec za Zlínský kraj a zdejší region Mgr. Petr Kořenek, který seznámil přítomné s možnostmi spolupráce a prací regionální poslanecké kanceláře.

V účasti na setkání statostů v regionech Zlínského kraje bude poslanec dle časových možností pokračovat. „ Mým cílem je seznamovat se starostmi starostů a být s nimi v kontaktu", říká Kořenek.

Mgr. Petr Kořenek

• Člen Poslaneckého klubu za Zlínský kraj